Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Ποια είναι η παλαιότερη «στημένη» φωτογραφία του κόσμου;

«Η Κοιλάδα της Σκιάς του Θανάτου» που τραβήχτηκε το 1855 Ο ντοκιμαντερίστας Έρολ Μόρις υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την παλαιότερη στημέ...

«Η Κοιλάδα της Σκιάς του Θανάτου» που τραβήχτηκε το 1855



Ο ντοκιμαντερίστας Έρολ Μόρις υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την παλαιότερη στημένη φωτογραφία του κόσμου.Πρόκειται για την φωτογραφία του Ρότζερ Φέντον , στη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας.
Η διάσημη φωτογραφία θεωρείται ίσως η παλαιότερη που έχει τραβηχτεί στη διάρκεια πολεμικής σύρραξης.


Ο Έρολ Μόρις αποφάσισε να ελέγξει την αυθεντικότητα της φωτογραφίας, όταν διάβασε ένα κείμενο της Σούζαν Σόνταγκ που κατηγορούσε τον Φέντον ότι «έστησε» τη φωτογραφία.Η εικόνα δείχνει έναν δρόμο διάσπαρτο από οβίδες κανονιών.


Ο Έρολ Μόρις ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα υπήρχαν δύο φωτογραφίες: μία με τις οβίδες και μία χωρίς. Ιστορικοί που συμβουλεύτηκε εμφανίστηκαν διχασμένοι: κάποιοι ανέφεραν ότι η φωτογραφία με τις οβίδες ήταν στημένη, ενώ άλλοι ότι στη δεύτερη φωτογραφία οι οβίδες συλλέχθηκαν από στρατιώτες μετά τη μάχη.


Μετά από έρευνα, ο Μόρις ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα η δεύτερη φωτογραφία ήταν εκείνη με τις οβίδες.Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ο Φέντον και οι συνεργάτες του τοποθέτησαν τις οβίδες στο δρόμο για τη λήψη της φωτογραφίας.


Ο πόλεμος της Κριμαίας (1853 - 1856) υπήρξε η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και των συμμαχικών δυνάμεων της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, της Αυτοκρατορίας της Γαλλίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Βασιλείου της Σαρδηνίας.


πηγές:http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια