Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Η τρομερή καταιγίδα της Αθήνας στις 5-6/11/1961

Μία από τις χειρότερες καταιγίδες που έπληξε ποτέ την Αθήνα και τον Πειραιά ήταν αυτή στις 5 και 6 Νοεμβρίου του 1961. 44 άνθρωποι έχα...


Μία από τις χειρότερες καταιγίδες που έπληξε ποτέ την Αθήνα και τον Πειραιά ήταν αυτή στις 5 και 6 Νοεμβρίου του 1961. 44 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους 300 τραυματίστηκαν ενώ 3700 έμειναν άστεγοι μετά από τις έντονες βροχές οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεχιλίσει ο Κηφισός ποταμός με αποτέλεσμα τα Λιόσια το Περιστέρι το Μπουρνάζι και το Μοσχάτο να γίνουν μία στάμπα λάσπης στον χάρτη της Αττικής.
Η ξαφνική νεροποντή φέρνει την καταστροφή αφού χείμαροι νερού προερχόμενοι από την Πάρνηθα πιάνουν τον κόσμο στον ύπνο και ισοπεδώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Το πρωί της Δευτέρας 6/11/1961 η μανία των στοιχείων της φύσης είχε κοπάσει και 1500 στρατιώτες με 600 χωροφύλακες παίρνουν μέρος στην προσπάθεια διάσωσης ανθρώπων. Οι άστεγοι φιλοξενήθηκαν σε δημόσια σχολεία της περιοχής. Η μετεωρολογική υπηρεσία του Υπουργείου Αεροπορίας χαρακτήρισε την καταιγίδα κυκλώνα ασυνήθους σφοδρότητας η οποία προήλθε απο το Ιόνιο πέλαγος με ανέμους που έφταναν τους 50 κόμβους σε ορισμένα σημεία.

Ο κατακλυσμός μετέβαλε τις προκυμαίες του Πειραιά σε μία νέα θάλασσα ενώ ολόκληρες περιοχές του κέντρου των Αθηνών μεταβλήθηκαν σε λιμνοθάλασσες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ στην Ν. Φιλαδέλφεια μέσα σε 8 ώρες έπεσαν 114mm βροχής.


www.meteo-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια