$type=grid$count=4$tbg=rainbow$meta=0$snip=0$rm=0$show=home

Κώστας Χατζηχρήστος

Ο Κώστας Χατζηχρήστος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν γόνος πολύτεκνης οικογένειας, η οποία εγκαταστάθηκε στο Παγκράτι. Ο νεαρός Κώστα...


Ο Κώστας Χατζηχρήστος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν γόνος πολύτεκνης οικογένειας, η οποία εγκαταστάθηκε στο Παγκράτι.

Ο νεαρός Κώστας φοίτησε αρχικά στη Στρατιωτική Σχολή της Σύρου και ολοκλήρωσε  τις σπουδές του στην Καβάλα. Εργάστηκε  στο θέατρο "Μισούρι" του Πειραιά και στο θίασο της Νίτσας Γαϊτανάκη όπου έπαιξε στο "Στραβόξυλο" του Ψαθά. Από το 1945 έως το 1948 δούλεψε με το θίασο οπερέτας του Παρασκευά Οικονόμου και εμφανίστηκε στα βαριετέ "Πεύκα" με τον Γ. Οικονομίδη και "Όασις" με τον Μ. Τραϊφόρο. Την περίοδο 1949-50 συμμετείχε στο μουσικό θίασο Κούλας Νικολαΐδου στο θέατρο "Βερντέν" της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στο «Βερντέν» ο Χατζηχρήστος θα κάνει και την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο ρόλο του βλάχου Θύμιου, ένα ρόλο που εμπνεύστηκε ο αδελφός της συζύγου του, ο Κώστας Νικολαΐδης, της συγγραφικής τριάδας Νικολαΐδη - Ελευθερίου - Λυμπερόπουλου. Από το 1953 έως το 1955 συνεργάζεται με την Καίτη Ντιριντάουα και τον Κούλη Στολίγκα. Το 1955, όταν ο θίασος ανεβάζει στο "Περοκέ" την επιθεώρηση "Κόκα-κόλα" των Γιαλαμά - Θίσβιου - Πρετεντέρη, πλέκεται και το ειδύλλιό του με την Ντιριντάουα. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν μία κόρη. Ο γάμος τους έλαβε τέλος το 1975 και η Καίτη Οικονόμου, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Ντιριντάουα, πέθανε το Φεβρουάριο του 1996.


Στον κινηματογράφο, ο Χατζηχρήστος πρωτοεμφανίστηκε το 1952 με την ταινία "Ο Πύργος των ιπποτών" των Γ. Ασημακόπουλου - Ν. Τσιφόρου. Παράλληλα, σημείωσε τεράστια επιτυχία και στο θέατρο. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του ήταν ο "Ανθρωπος που γύρισε από τα πιάτα", που πρωτανέβηκε το χειμώνα του 1968-69 με συνθιασάρχες την Α. Φόνσου και τον Δ. Παπαγιαννόπουλο. Υπήρξε παραγωγός τριών ταινιών και σκηνοθέτης οκτώ.

Η πορεία του στο θέατρο συνεχίστηκε απρόσκοπτη μέχρι το 1983. Μετά από μακρά περίοδο απουσίας επέστρεψε σ' αυτό την περίοδο 1994-95, παίζοντας στο δικό του χώρο (το "Θέατρο Χατζηχρήστου" στη στοά Πανεπιστημίου & Ιπποκράτους) την επιθεώρηση "Δεν ήξερες, δε ρώταγες" και την επόμενη χρονιά σε συνεργασία με τον Γ. Πάντζα το έργο του Κ. Παπαπέτρου "Τρελάθηκα και σώθηκα". Η δύσκολη περίοδος της ζωής του άρχισε όταν έχασε ξαφνικά την Ελένη Πανταζή, την τέταρτη του γυναίκα, μόλις στα 42 της χρόνια. Πέθανε υποφέροντας από οικονομικά προβλήματα.



Επιλεγμένη Φιλμογραφία

Ο πύργος των ιπποτών (1952)... πλανόδιος εμποράκος
Πιάσαμε την καλή (1955)... Θύμιος
Γκόλφω (1955)
Τα τρία μωρά (1955)... Φίλιππας Μανδαρόπουλος
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)... Γκέρλας
Δολάρια και όνειρα (1956)
Τα κωθώνια του Συντάγματος (1956)
Οι 3 ντετέκτιβς (1957)... Βαγγέλης
Τσαρούχι, πιστόλι, παπιγιόν (1957)
Μαρία η Πενταγιώτισσα (1957)
Τζιπ, περίπτερο κι αγάπη (1957)... Γιώργος
Γερακίνα (1958)
Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959)... Τώνης Παχουλός
Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959)
Λαός και Κολωνάκι (1959)... Κώστας Τσεβελέκης
Ο Ηλίας του 16ου (1959)... Ηλίας
Η Λίζα τό 'σκασε (1959)... Ιορδάνης Κολλάρος
Ο Θύμιος τα ‘κανε θάλασσα (1959)... Θύμιος Μπούκουρας και Σπύρος Μπερίλης
Ο Θύμιος τα 'χει 400 (1960)
Τα ντερβισόπαιδα (1960)... Θόδωρος
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)... Θωμάς Μακρυκώστας
Καπετάνιος για κλάματα (1961)
Το έξυπνο πουλί (1961)... Λουκάς Μανής
Ο σκληρός άνδρας (1961)... Ηρακλής Λεοντόπουλος
Το παιδί της πιάτσας (1961)
Μιχαλιός του 14ου συντάγματος (1962)... Μιχαλιός Καραμιχάλης
Ο ταξιτζής (1962)... Θανάσης Περιμένης
Ο Δήμος από τα Τρίκαλα (1962)... Παρασκευάς Πουρνάρας
Ο κύριος πτέραρχος (1963)... Κανέλλος
Της κακομοίρας (1963)... Ζήκος
Ο Θύμιος στη χώρα του στριπτήζ (1963)
Ο καζανόβας (1963)
Ο ταυρομάχος προχωρεί (1963)... Μιχάλης
Ο ανηψιός μου, ο Μανώλης (1963)... Μανώλης Μαραμένος
Ένας ζόρικος δεκανέας (1964)
Οι κληρονόμοι (1964)... Παναγιώτης Τσόκας, κουρέας
Ο παράς κι ο φουκαράς (1964)... Κοσμάς Περιστέρης
Η σοφερίνα (1964)... Αστυνομικός
Ο θαλασσόλυκος (1964)... Παντελής Καζούρας
Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965)
Όχι, κύριε Τζόνσον (1965)... ενδιαφερόμενος αγοραστής
Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις (1966)... Μανώλης Πελεκούδης
Ο Μελέτης στην άμεσο δράση (1966)... Μελέτης
Ο τετραπέρατος (1966)... Δήμος
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)... Θύμιος
Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα (1969)... Λάκης - Πέτρος
Κακός ψυχρός κι ανάποδος (1969)... Θύμιος και Κώστας Παπαχατζής
Ο απίθανος (1970)... Μάκης Χαρίσης
Ένας χίπυς με τσαρούχια (1970)
Ένα μπουζούκι αλλιώτικο από τ’ άλλα (1970)... Κώστας Καραβεδούρας
Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει (1971)... Λέανδρος Περπέρης
Ένας πιλότος για πέταμα (1987)... Θύμιος Κατσαμπέκης

COMMENTS

Όνομα

1821,7,Α' Βαλκανικός πόλεμος,1,Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος,1,Αεροπορικά ατυχήματα,2,Αθλητισμός και Ιστορία,5,Αρχαία Ελλάδα,1,Αστρονομία,1,Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος,5,Βαλκανικοί πόλεμοι- Μικρασιατική καταστροφή (1909-1922),1,Βιογραφίες,25,Βιογραφίες-Α,2,Βιογραφίες-Β,2,Βιογραφίες-Γ,1,Βιογραφίες-Δ,1,Βιογραφίες-Θ,1,Βιογραφίες-Κ,2,Βιογραφίες-Λ,1,Βιογραφίες-Μ,2,Βιογραφίες-Ν,2,Βιογραφίες-Ξ,2,Βιογραφίες-Ο,1,Βιογραφίες-Π,2,Βιογραφίες-Τ,2,Βιογραφίες-Υ,1,Βιογραφίες-Χ,1,Βιογραφίες-Ψ,1,Βιογραφίες-Ω,1,Γκάντι,1,Γκραβούρες,2,Διαφημίσεις,3,Εκλογικές αναμετρήσεις,2,Ελευθέριος Βενιζέλος,1,Ελληνικός Κινηματογράφος,10,Εμφύλιος πόλεμος (1944-1949),1,Εφημερίδες,4,Ιστορικά βιβλία,5,Ιστορικά κόμματα,1,Ιστορικά Ναυάγια,1,Ιστορικά νέα,26,Ιστορικοί Χάρτες,6,Μεσοπόλεμος,1,Μουσεία,1,Νομίσματα,7,Ντοκιμαντέρ,21,Ουίνστον Τσώρτσιλ,1,Τιτανικός,1,Το Ελληνικό Κράτος 1833-1909,1,Φυσικές καταστροφές,7,Φωτογραφίες,30,Χίτλερ,4,latest posts,2,
ltr
item
ΙΣΤΟΡΙΑ 365: Κώστας Χατζηχρήστος
Κώστας Χατζηχρήστος
https://2.bp.blogspot.com/-4XLjZfPLnxg/WrBCMP5geyI/AAAAAAAABKY/Y74rXxAtcYo9dIqS_JedgzAoh5IGfEyOACLcBGAs/s640/imagesdatafiles161312.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-4XLjZfPLnxg/WrBCMP5geyI/AAAAAAAABKY/Y74rXxAtcYo9dIqS_JedgzAoh5IGfEyOACLcBGAs/s72-c/imagesdatafiles161312.jpg
ΙΣΤΟΡΙΑ 365
http://istoria365.blogspot.com/2018/03/kostas-xatzixristos.html
http://istoria365.blogspot.com/
http://istoria365.blogspot.com/
http://istoria365.blogspot.com/2018/03/kostas-xatzixristos.html
true
3642157189007698177
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy