Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Σπάνιο ντοκουμέντο αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον προσωπικό τόνο του Χίτλερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο λόγος για ένα ηχητικό  ντοκουμέντο που αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον προσωπικό τόνο του ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας, καθώς η φωνή...


Ο λόγος για ένα ηχητικό  ντοκουμέντο που αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον προσωπικό τόνο του ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας, καθώς η φωνή του είναι γνωστή μόνο από τις επίσημες ομιλίες του.

Πρόκειται για μία ιδιωτική συνομιλία που έλαβε χώρα το 1942 μεταξύ του Φύρερ και του Φιλανδού στρατάρχη Γούσταβ Μάνερχαιμ και την κατέγραψε ένας Φιλανδός μηχανικός ο οποίος ήταν αρχικά επιφορτισμένος να καταγράψει το επίσημο κομμάτι της συνομιλίας και τις εκατέρωθεν ευχές, ωστόσο αποφάσισε να καταγράψει ολόκληρη τη συνομιλία. Κάποια στιγμή, ο μηχανικός κάποια στιγμή έγινε αντιληπτός από τα SS που του ζήτησαν να σταματήσει αμέσως.

Ο μηχανικός ονόματι Θορ Ντάμεν κατάφερε να κρατήσει το υλικό, υποσχόμενος ότι θα το κρατήσει σφραγισμένο σε ένα μπαούλο το οποίο δεν θα ανοίξει ποτέ. Τελικά η κασέτα παραδόθηκε στην υπηρεσία λογοκρισίας της Φινλανδίας, η οποία την επέστρεψε τον Ντάμεν το 1957.

Στην συγκεκριμένη συνομιλία ο Χίτλερ εξηγεί την αποτυχία της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα» κατά της Σοβιετικής Ένωσης, τις ήττες της Ιταλίας στην Βόρεια Αφρική, την Ελλάδα, τη Γιουγκοσλαβία, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στο οπλοστάσιο στης Σοβιετικής Ένωσης και στις πετρελαιοπηγές της Ρουμανίας.

Το υλικό έχει προκαλέσει πάντως πολλές συζητήσεις, καθώς η φωνή του αιμοδιψούς Φύρερ δεν έχει καμία σχέση με αυτή που χρησιμοποιούσε στους δημόσιους λόγους του.

Το ηχητικό συνοδεύεται από αγγλικούς υποτίτλους



Δεν υπάρχουν σχόλια