Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Νικόλας Άσιμος

Ο Νικόλας Ασημόπουλος, όπως ήταν το επίσημο όνομά του, γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1949 στη Θεσσαλονίκη. Ως έφηβος διακρίθηκε στο άλμα ...


Ο Νικόλας Ασημόπουλος, όπως ήταν το επίσημο όνομά του, γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1949 στη Θεσσαλονίκη. Ως έφηβος διακρίθηκε στο άλμα εις ύψος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στους μαθητικούς αγώνες σχολείων της Μακεδονίας το 1965, καθώς και στο ποδόσφαιρο.
Τον Μάιο του 1973 κατέβηκε στην Αθήνα. Εμφανίστηκε σε αρκετές μπουάτ στην Πλάκα και συνεργάζεται με τραγουδιστές, ηθοποιούς και συνθέτες, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με μουσική, κείμενα, σκετς και ντοκουμέντα ιδιαίτερα καυστικά και αντισυμβατικά, κόντρα στο κατεστημένο.
Το 1975 κυκλοφόρησε τα πρώτα του τραγούδια. Παράλληλα άρχισε την έκδοση «παράνομων» κασετών, που ηχογραφούσε και διακινούσε μόνος του. Δημιούργησε την «Exarchia Square Band». Το 1977 προφυλακίστηκε για δύο μήνες, μαζί με άλλους πέντε εκδότες – συγγραφείς, με επίσημη κατηγορία: «εξέχουσες προσωπικότητες που επηρεάζουν αρνητικά το κοινωνικό σύνολο». Η δίκη δεν έγινε ποτέ. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο τότε ανακριτής της υπόθεσης είχε την εντιμότητα να παραδεχτεί το λάθος του.

Το 1981 έγραψε το βιβλίο «Αναζητώντας Κροκανθρώπους» και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε τον πρώτο του μεγάλο δίσκο, με τίτλο «Ξαναπές το», σε τέσσερα τραγούδια του οποίου συμμετείχαν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Χαρούλα Αλεξίου. Το 1983 άνοιξε ένα μικρό μαγαζί στα Εξάρχεια, στην οδό Καλλιδρομίου. Ήταν ο «Χώρος Προετοιμασίας» όπως το ονόμασε, αλλά και διαμονής, αφού αυτό ήταν και το σπίτι του. Εκεί έγραφε, συνέθετε τα τραγούδια του, πουλούσε βιβλία, παιχνίδια για παιδιά, πρόχειρα κοσμήματα κατασκευής γνωστών του, κασέτες δικές του κυρίως, φωτιστικά, πήλινα, κάρτες παλιές και πολλά άλλα.

Το 1987 οδηγήθηκε βιαίως στην ψυχοθεραπευτική κλινική και λίγο αργότερα στις φυλακές Κορυδαλλού, με την κατηγορία του βιασμού. Αποφυλακίστηκε με χρηματική εγγύηση, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη μεγάλη του πίκρα γι» αυτή την αβάσιμη κατηγορία, που δεν τεκμηριώθηκε ποτέ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Μαρτίου 1988 ο Νικόλας Ασιμος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στα Εξάρχεια. Η κηδεία του έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαρτίου 1988 στο νεκροταφείο της Καλλιθέας, παρουσία 200 περίπου ατόμων.


Πηγή: www.cretanmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια